Idag för ett år sedan var sista dagen innan jag och Charlie blev föräldrar.
Jag gick runt och kände mig vacker och otroligt pigg och fräsch för att bara ha tolv dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
Idag för ett år sedan var jag hemma hos mamma, vi åt lyxig middag, gick en långpromenad, bastade länge och kollade på en hyrfilm. Vi åt ostbågar och drack dricka och pratade sent in på kvällen, klockan hann bli så mycket att pappa kom hem från jobbet, då pratade vi lite till innan vi gick och la oss. Ett visade klockan innan jag stängde ögonen.
Kvart över två visade den när jag vaknade av att det knäppte till och sängen blev blöt. Jag trodde att knäppet bara var sånt man läste om men det knäppte verkligen till. Först trodde jag att jag kissat på mig, men insåg ganska snabbt att det inte var det som hänt utan att det var vattnet som gått.
In på toaletten och sen in i duschen. Efter drog jag på mig den största bindan jag hittade i mammas toaskåp innan jag gick ner och ringde förlossningen.
Barnmorskan som svarade undrade om allt känndes bra, hur vattnet sett ut och om värkarna börjat.
Allt kändes bra, vattnet hade sett bra ut och värkarna hade inte börjat ännu. Så jag skulle höra av mig om värkarna började annars fick vi en tid nästa dag.
Det sista hon sa innan vi la på var "inom tre dagar kommer ni med största sannolikhet vara föräldrar, grattis"!!
 
Jag la mig på en handduk på soffan hos mamma och pappa och försökte sova, då började dock värkarna komma lite smått. Så efter en stund tänkte jag att jag måste åka hem så Charlie fick vara med.

Så jag packade alla mina grejer och bäddade ur sängen innan jag knackade på mammas och pappas sovrumsdörr och berättade att jag tänkte åka hem eftersom vattnet hade gått och värkarna börjat.
Mamma var uppe ur sängen innan jag hunnit blinka och började slita på sig kläder och puffade på pappa "vakna Peter, du ska bli morfar"!!!
Mamma skjutsade mig i sin bil och pappa kom efter i min eftersom de inte lät mig köra hem själv med värkar.
I bilen ringde jag Charlie och berättade, han blev jätteglad och när vi körde in på gården stog han i dörren och log som ett litet barn på julafton.
 
Vi gick och la oss och Charlie somnade medan jag låg och försökte andas mig igenom värkarna.
 
Klockan sju på morgonen ringde Charlie till jobbet och sa att han inte skulle jobba idag. Vid nio kom hans jobbarkompisar och åt frukost. Charlie och dom satt vid borde och skrattade och jag låg i soffan och myste.
Charlie ville vara lite fyndig när han berättade för folk att det var på g så meddelandet han skickade till sina föräldrar löd att vi hade en vattenläcka.
 
Vid elva blev värkarna tätare och jag ringde förlossningen och barnmorskan sa att vi fick komma in på kontroll. Men första vart Charlie hungrig så han stekte fiskburgare åt sig, jag trodde jag skullle spy av lukten, innan vi satte oss i bilen. Ett stopp på affären för att handla drickyoghurt och mackor åt Charlie och ett stopp på videobutiken för att lämna in filmer blev det innan vi kom in till förlossningen.
 
När vi skulle gå in i hissen upp till förlossningen blev man tvungen att stänga av mobilen och jag tog upp den och skulle precis stänga av den när det plingade till av ett meddelande från Sandra "Hej! Hur går det med magen?"
Både jag och Charlie skrattade, så tajmat!